Patrimonio podrido y árboles

A ver si os suena esta historia. Un ayuntamiento de una ciudad española deja que sus edificios históricos se caigan a trozos y al final los acaba demoliendo él mismo poniendo como excusa problemas de seguridad.

¿Os suena?

Efectivamente, estoy hablando de Málaga.

¿Cómo Málaga? Alicante, será Alicante, ¿no?

Pues no, parece que el ejemplo cunde y Málaga está en la onda del Ayuntamiento de Alicante.

En realidad, este post es para avisaros de una iniciativa llena de orgullo mi corazoncito alicantino. Os la cuento en valencià que me gusta más para las cosas felices.

Fins on jo sé, la història es remunta a l’any 2003. L’Ajuntament de El Campello, el seu regidor d’urbanisme, anuncià la plantació de 1.000 arbres en la serra de Les Puntes de Gosálvez. Finalment, l’ajuntament no es va fer càrrec de la plantació i la Colla Muntanyenca de El Campello s’encarregà de fer-ho, plantant 200 pins en un paratge deforestat per culpa d’una malaltia que afectà els pins que originàriament l’ocupaven. Per que vos feu a la idea, l’Ajuntament de El Campello es planteja des de fa anys construir un camp de golf en el paratge. Ahí es nada.

Des d’aleshores, no només pins, sinó llestiques, garrofers, arbocers, carrasca i coscolla s’han anat plantant, any a any, en una cita anual de la Colla Muntanyenca amb els campellers i les campelleres, i amb la protecció dels arbres alacantins.

En les succesives plantacions han participat membres de la colla, escolars i fins i tot els treballadors d’ALCOA. Trobareu tota la informació ací.

La qüestió és que en la convocatòria de tardor de 2008, la Colla ens reclama per participar a una nova plantació el diumenge 25 d’octubre. Els que saben on està el paratge poden anar directament, la cita és a les 10:00. I pels que no sàpiguen com anar, a les 9 del matí a la porta de la Casa de la Cultura de El Campello.

Jo no puc anar, planteu un arbre per mi, per favor.


Bookmark and Share

Anuncios

2 comentarios en “Patrimonio podrido y árboles

  1. Curiós: el regidor anuncia la plantació d´arbres, després no ho fa, i dius que ara projecten fer un camp de golf. Gent de paraula, sí senyor.

    Si no recorde mal, també el Campello va ser notícia fa poc -a principis d´any- perquè l´ajuntament va cedir una parcel.la d´uns 50.000 metres de sòl públic per a la construcció d’un centre docent… privat i d´”alt standing”!!!. No sé si la cosa va endavant, però, com diuen al Quixot, “cosas veredes, amigo Sancho, que harán temblar las paredes”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s